Тбіліський міжнародний фестиваль фортепіанної музики: вдалий старт дан!

Вітаємо Дуданов Мазманішвілі: піаністка і директор першого Тбіліського фортепіанного фестивалю може пишатися досить успішною прем’єрою свого нового фестивалю! У свою чергу, ми також дякуємо всім піаністів, які виступали і давали майстер-класи на концертних роялях C. Bechstein!

На відкритті нового фестивалю, яке відбулося в прекрасний сонячний день під відкритим небом в центрі Старого Тбілісі, виступила Дуда Мазманішвілі в супроводі Тбіліського державного камерного оркестру «Симфонієта Грузії» під керуванням Крістіана Ярви. Були виконані твори Гії Канчелі, Йоганна Себастьяна Баха, а також самого Крістіана Ярви – на цей раз в грузинській столиці відбулася світова прем’єра його «Нью-Йоркських пісень» для фортепіано та струнного оркестру. Подальші заходи проходили в концертному залі величного Національного палацу учнівської молоді. Після незабутнього вечірнього концерту, на якому прозвучали твори Вагнера у виконанні Ніни Адлон (сопрано) і піаніста Джеффрі Свон, шість яскравих виконавців – Массіміліано Феррата, Олексій Володін, Мартіна Філяк, Габріелла Лепоратті, Едішер Савицький і Геза Люккер – виступили з вечірніми сольними фортепіанними концертами . Ці піаністи також провели майстер-клас для юних грузинських талантів: останній день фестивалю завершився концертом, в ході якого були відзначені нагородами кращі студенти майстер-класу.

 

Ще один майстер-клас – для молодих грузинських настройщиків – провів Торбен Гарлін, керівник концертного сервісу компанії «К. Бехштейн ». До речі, на фестиваль в Грузії компанія «К. Бехштейн »доставила з Німеччини шість роялів (в тому числі два концертних рояля C. Bechstein D 282). Тепер вони надійдуть в розпорядження грузинським музикантам. Якщо ви бажаєте орендувати один з інструментів, можете відправити запит на німецькій, англійській або грузинською мовами за наступною адресою: georgia@bechstein.de.

 

Додаткова інформація:
https://www.facebook.com/TbilisiPianoFest/

https://www.bechstein.ge/