Деніел Хоуп: «Я люблю свій Бехштейн»

У Деніела Хоупа з’явився новий друг: рояль C. Bechstein B 212, який під час карантину звучав на живих концертах циклу hope @ home, залишиться в вітальні всесвітньо відомого скрипаля.

A почалося все зі звичайного запиту, що надійшов до нас від Деніела Хоупа. В рамках свого циклу Hope @ Home – спільного виробництва телеканалів ZDF / ARTE і WDR для передачі ARTE Concert – в умовах глобального карантину навесні 2020 року знаменитий скрипаль почав запрошувати знайомих музикантів до себе додому – для спільного музикування у вітальні. З тих пір трансляції цього циклу Деніела Хоупа з вдячністю і надією дивляться мільйони глядачів по всьому світу.

Для другого сезону Деніелу Хоупу знадобився рояль C. Bechstein B 212, теплий звук якого ідеально поєднується з приголомшливим тоном його скрипки Гварнері дель Джезу.

Під девізом next generation – «Наступне покоління» – Хоуп представляє в своєму циклі молодих музикантів, іноді в супроводі видатних «музичних наставників», таких як Тіль Брённер, Кирило Герштейн, Томас Хемпсон або Сара Вілліс. Уже відбулося 49 онлайн-концертів: в берлінській вітальні зоряного скрипаля побували багато талановиті молоді музиканти, в тому числі випускники знаменитої Кронбергской академії, а також колишні стипендіати Фонду ім. Карла Бехштейна, такі як Марі Софі Хауцель і Рон Максим Хуан. Бехштейновскій рояль звучав майже в усіх концертах, його незмінно хвалили виконавці – і в кінцевому підсумку це настільки вразило ведучого, що він вирішив не розлучатися з інструментом, що стоять в його вітальні.

На початку 2021 року цикл Hope @ Home, спільне виробництво телеканалів arte і WDR, був продовжений – тепер під девізом Europе @ Hope: 27 вечорів, кожен присвячений одній з європейських країн. Деніела Хоупа супроводжують гості, які виконують разом з ним музику своєї батьківщини. Класичні композиції, самобутня національна музика різних країн, традиційні народні мелодії та сучасні твори всіх жанрів, які звучать в берлінській вітальні Хоупа, чудесним чином відтворюють Європу за часів культурної ізоляції.

Короткий коментар Деніела Хоупа: «Я люблю свій Бехштейн. Його тепле звучання – справжнє одкровення. Ми міцно здружилися! »

 

Foto © Daniel Waldecker