Успішно закінчився Фестиваль Шопена в Ноане

Під час цього фестивалю в самому серці Франції, який триває майже два місяці, за концертним роялем C. Bechstein виступили багато відомих піаністів

23 липня 2019 року завершився престижний Фестиваль Шопена в Ноане. У нинішньому році він проводився вже в 53-й раз. Починаючи з 1 червня майже два місяці в цьому невеликому містечку в самому центрі Франції виступали багато знаменитих музикантів.

 

Нас дуже радує той факт, що і в цьому році ми змогли продовжити успішну співпрацю з фестивалем в якості ексклюзивного партнера. З особливою гордістю ми говоримо про те, що на нашому концертному роялі грали такі зірки фортепіанного мистецтва, як Нельсон Фрейре, Фазил Сай і Акіко Ебі.

 

Дякуємо всім музикантів і колектив фестивалю за прекрасну спільну роботу!

 

Захоплені відгуки піаністів


Багато піаністи, в рамках фестивалю виступали за концертним роялем C. Bechstein, із захопленням відгукуються про нього. Так, Акіко Ебі говорить про «прекрасне інструменті», Луїс Швіцгебель підкреслює «чудовий тембр» рояля. Нельсон Фрейре зазначив «відмінний Бехштейн», а Франческо Пьемонтезі подякував за «незвичайний бехштейновскій рояль». Звичайно, нас радують ці хвалебні відгуки музикантів про наш інструменті і про наших концертних Настроювач: під час фестивалю в Ноане працювали Торбен Гарлін і Ерве Катeн.

 

Фестиваль Шопена проводиться в родовому маєтку Жорж Санд у Ноане


Фестиваль Шопена в Ноане проходить в садибі Жорж Санд, розташованої в невеликому французькому містечку Ноан-Вік. Родовий маєток належав родині письменниці Жорж Санд (1804-1876), а в 1952 році було придбано французьким державою. В цьому будинку Жорж Санд написала більшість своїх романів, тут збиралася культурна еліта того часу – Шопен, Бальзак, Тургенєв і Делакруа нерідко гостювали в Ноане. Художнім керівником фестивалю є піаніст, проф. Ів Анрі.