Оголошено номінантів Міжнародного конкурсу «Німецька фортепіанна премія»

У лютому стали відомі номінанти Міжнародного конкурсу «Німецька фортепіанна премія». 31 березня і 1 квітня в змагання вступлять шість кандидатів. Конкурс завершиться 1 квітня церемонією вручення призу.

На початку лютого 2019 року стали відомі кандидатури на здобуття Німецької фортепіанної премії 2019 року.

 

У списку номінантів нинішнього року – Сергій Белявський, Ліка Бібілейшвілі, Сахун Хон, Родольфо Леоне, Лука Окрос і Джон Бом Сон.

 

У першому турі, який пройде 31 березня, ці шість піаністів змагатимуться за право вийти у фінал (вибір репертуару вільне володіння). В результаті журі вибере з них двох фіналістів.

 

Обидва фіналіста виступлять 1 квітня – в першій половині дня з сольним концертом (вибір репертуару і в цьому випадку залишається за виконавцем), a на вечірньому гала-виставі їм належить виконати фортепіанний концерт Брамса або Рахманінова у супроводі Баден-Баденського філармонічного оркестру під керуванням Дугласа Ростока.

 

Після гала-концерту відбудеться церемонія вручення Німецької фортепіанної премії та призу глядацьких симпатій, спонсором якого стала газета «Франкфуртер Альгемайне Цайтунг».

 

Організатором конкурсу та церемонії нагородження виступає Міжнародний фортепіанний форум під егідою Валерія Гергієва і Ларса Фогта.

 

Компанія «К. Бехштейн »є головним партнером Міжнародного конкурсу« Німецька фортепіанна премія »: під час конкурсних турів всі номінанти будуть грати на концертному роялі C. Bechstein D 282. Колектив компанії« К. Бехштейн »вважає важливим завданням підтримувати молоді таланти на шляху їх становлення. І тому такі партнерства, як з Міжнародним фортепіанним форумом, відіграють велику роль в діяльності компанії. Ми завжди раді можливості почути гру обдарованих молодих піаністів на наших інструментах.